Zoetermeer, 2 juni 2015

Op zaterdag 16 mei vertrok de bedevaart naar Beauraing. De plaats in België, waar Maria aan 5 kinderen 33 keer was verschenen. Ondanks de regen gedurende de hele dag was de sfeer opperbest. Al snel werd kennis gemaakt met de vrijwilligers, reisleiding Els van Pinxteren en Fons van der Linden, Pastor Huub Spaan en de andere bedevaartgangers. In de bus onderweg werd het eerste rozenhoedje gebeden. De 1e stop was in Meerseldreef. Helaas kon de eucharistieviering niet plaats vinden in de open lucht bij de Lourdesgrot. Na de Heilige mis was er koffie met een heerlijke appelflap!

We kwamen ongeveer om half 5 aan in Beauraing. Twee zusters stonden bij het Acceuil te wachten en heetten ons welkom. Nu begon de bedevaart echt. We kregen onze kamer, zeer ruim en schoon, toegewezen en daarna snel naar beneden voor de bloemenhulde aan Maria met het gouden hart. Aansluitend rozenhoedje en kort lof.

Na een prima nachtrust begon de zonnige zondag, 17 mei, met ontbijt en de mooie eucharistieviering in de Rozenkranskerk. Hier werden alle intenties voorgelezen van onze pelgrims. Helaas had ik (Agnes) vergeten een intentie op te schrijven. Ach Maria weet toch wel wat mijn intenties en die van Germaine zijn! Heerlijk om daarna met elkaar in het zonnetje koffie te drinken. In de middag lof met zieken zegen. We voelden allebei emoties boven komen, zo bijzonder! Daarna hadden we wat vrije tijd. Wij zijn naar het kerkhof gegaan en hebben de graven gevonden van  3 zieners. Daarna nog even napraten op een terrasje in het dorp met een rosétje. Pastor Spaan, een zuster en Pastor Chris baden aan het eind van de middag wederom het rozenhoedje en aansluitend kort lof. Dit herinnerde ons aan onze jeugd. In de avond nog een Mariaoverweging in de crypte. Wat een verrassing die prachtige Icoon, gemaakt door de partner van Els!

Maandag 18 mei, een eucharistieviering in de Rozenkranskerk. Ook hier zagen we deze prachtige icoon van Maria. In de middag vertrokken we voor een bustocht in de omgeving, naar het Benedictijnenklooster in Chevetogne, waar bisschop Bär verblijft. Het klooster was prachtig met de tuin eromheen en de begraafplaats. Helaas was de bisschop niet aanwezig.

Terug in Beauraing was de kruisweg in de crypte, erg indrukwekkend! Agnes las nog een deel mee. We vonden ook de kruisweg aan de muur erg mooi! Daarna rozenhoedje gebeden en kort lof. In de avond was de kaarsenprocessie. We begonnen vanuit de Rozenkranskerk na een mooi gebed, het zingen van het Marialied, heel optimistisch, geen regen, maar helaas hielden we het niet droog. We hebben onze kaarsjes bij Maria gezet, aangestoken, maar die waaiden snel uit! Tegelijk zongen we het prachtige Marialied over Maria met het gouden hart! Toch heel bijzonder zo met elkaar. Dinsdag 19 mei, de laatste dag, vertrek uit Beauraing. Na de eucharistieviering toch nog even snel afscheid nemen van Maria. Er waren veel medereizigers die het zelfde idee hadden. Het was mooi en bijzonder hier. Jammer dat het zo snel afgelopen was. Tot slot nog het geweldige afscheidsdiner in restaurant Den Engel in Baarle Nassau. Wij vonden het een hele mooie inspirerende bedevaart met heel veel mooie momenten en lieve mensen. Bedankt iedereen die hierbij aanwezig waren! Bedankt voor alle mooie gesprekken en een luisterend oor! Er zijn emoties boven gekomen en die konden we met elkaar delen! Dat heeft ons goed gedaan en kunnen we weer mee verder in ons leven thuis!

Agnes Benning en Germaine Wiewel. (Tot slot: Bekeer de zondaars en genees de zieken!)

 

 

 

 

 

Publicité

Laissez-nous un commentaire ! Leave us your comment! i Dejenos su comentario!

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s