Triduüm Den Bosch

De meerdaagse reis van Vereniging Nederlands Beauraing Comité”Pro Maria”Afdeling Bisdom Den Bosch i.s.m. rode kruis Oss e.o. was van 6 t/m 9 mei 2017 met 79 pelgrims en vrijwilligers van het rode kruis Oss, de dagreis was op 7 mei 2017. O.L.V. stond met open armen om ons te ontvangen.

De eetzalen waren voorzien van mooi nieuw behang en nieuwe gordijnen. Het rode kruis droeg nieuwe pakken. Door de goede hulp van het rode kruis konden ook pelgrims op bedevaart gaan die zelf vrijwel nergens meer heen kunnen.

We hadden een druk programma met dagelijks een H. Mis, rozenhoedje, …. De Mariahulde, lof, en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament is een zeer gewaardeerd onderdeel van het programma. De recentelijk nieuw in het Nederlands ondertitelde DVD over Beauraing die op de muur van de recreatiezaal werd geprojecteerd, werd met veel belangstelling bekeken. Op zondagmiddag bekeken we een film over de diverse bedevaartplaatsen in de wereld waaronder Fatima waar Maria 100 jaar geleden is verschenen. Tijdens een gezellige avond had mevrouw Gerrits een leuke bloemenquiz georganiseerd met prijsjes maar ook diverse anderen maakten een mooie avond door karaoke, muziek en sketches. Kunstenaar Toon Kerkhof exposeerde zijn nieuwe kunstwerken over Maria/de vrouw, hij heeft inmiddels al meer dan 1500 kunstwerken gemaakt. MarieChristien bracht een feestelijke show vanwege de 85ste verjaardag van de verschijningen. Beauraing en het heiligdom werd verkend door rolstoelgebruikers en lopenden. Op het graf van Gilberte Degeimbre (laatst overleden zienster op 10 februari 2015)  is inmiddels een mooie steen geplaatst. De Mariawake met handoplegging kon vanwege het frisse weer niet in de tuin der verschijningen plaatsvinden.

Nog een laatste gezellige avond, nog een laatste kaars bij Maria, een triduüm is voorbij voordat je het weet. Maria, dank dat je voor ons je armen opent, dag en nacht, en dat je ons leert “ja” te antwoorden op de vraag “Beminnen jullie mijn Zoon?” We kijken weer uit naar de reis van 21 t/m 24 april 2018.

                                                                         Maria de Wit

Publicité

Laissez-nous un commentaire ! Leave us your comment! i Dejenos su comentario!

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s