Welkom bij het Maison de l’Accueil!

MaisondelAccueil

 Het Maison de l’Accueil-Beauraing in enkele woorden…

Op 29 november 1932 zien vijf kinderen bij de ingangsdeur van de school de heilige Maagd voor de eerste keer. Na de officiële erkenning van de verschijningen, werd de school omgebouwd tot opvanghuis voor bedevaarders, het ‘Maison de l’Accueil’.

Het huis werd, en wordt nog altijd uitgebaat door de zusters van de Christelijke Leer van Nancy.

Ons huis staat vandaag de dag open voor bedevaarders naar het Heiligdom, alsook voor mensen die op retraite willen komen of enkele dagen van bezinning. De bedevaartsgroepen naar Onze-Lieve-Vrouw met het Gouden Hart zijn natuurlijk ook welkom.

De bedevaarders hebben steeds de kwaliteit van ontvangst, de verblijfsaccomodatie en de geserveerde maaltijden geapprecieerd, alsook de aandacht voor elke gast in het huis.

Om het voortbestaan en de kwaliteit van de opvang te blijven verzekeren, hebben de zusters besloten deze activiteiten onder te brengen in een vzw.

Zo is de vzw Maison de l’Accueil-Beauraing ontstaan met ingang op 1 september 2012. Deze zorgt voor de administratie in het gebouw en het onthaal, met o.a. het beheer van de overnachtingen van bedevaarders, voorzien van de maaltijden, ter beschikking stellen van zalen, beheer van het personeel…

Het Maison de l’Accueil-Beauraing vzw staat open voor iedereen die naar Beauraing komt voor bezinning en gebed : welkom !

Zuster Anne-Françoise,
Gedelegeerd Administrator

Communauté de l'Accueil 20140820                                                             Sr. Jean-Baptiste       Sr Miriam

Sr. Germaine        Sr. Anne-Françoice       Sr. Bénédicte      Sr. Anne-Catherine

 

Publicité

Laissez-nous un commentaire ! Leave us your comment! i Dejenos su comentario!

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s